Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Daha güzel dudaklara sahip olabilmek her kadının ortak hayalleri arasında yer almaktadır. Bir kişinin yüzüne bakıldığı zaman, yüzün üst kısımlarının yarısında gözler ve alt yarısında ise dudaklar yer almaktadır. Bu durum dudakların son derece ön planda olmasına yol açar. Peki, dudak dolgusu nasıl yapılır ve süreçleri nelerdir?

Yapısal özelliklere bağlı olarak dudaklarda bir incelik söz konusu ise ve kişinin yüzündeki diğer bölgelerde aynı durum söz konusu değil ise estetik açıdan bazı kişiler bu durumdan rahatsız olabilirler. Bu durumlarda dudak dolgusu işlemleri iyi bir alternatif olacaktır.

Dudak dolgusu işlemi yapılmadan önce hasta ile doktor arasında detaylı bir şekilde varılmak istenen sonuç konuşulmalıdır. Dudak yapısının genler tarafından belirlenmiş olması dolgu sonrasında tam olarak hayal ettiğiniz sonucun ortaya çıkabilmesi için zor bir süreç içerisinde olmanıza yol açabilir.

Bu yüzden işlem öncesinde E vitamini, ağrı kesici, omega 3 ve ilaç katkılarının tamamen kesilmesi gereklidir. Bunları kestiğiniz zaman işlem sonrasındaki morarmaların azalmasını sağlayabilirsiniz.

Dudak Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürede Yapılıyor?

İşlem yapılırken hasta oturur vaziyette olur. Hastanın yaşına bağlı olarak dudağın iç kısmına veya dudağın sınır kısımlarına enjeksiyon işlemi yapılmaya başlanır. Dudak dokusuna uygulanan bu işlem sonucunda dudağa hacim kazandırılır ve bu durum sonrasında dudaklar bir miktar daha ön plana çıkmaya başlar.

Dudağın köşelerinde yer alan aşağı dönme kısımları da kaldırılabilir ve dudağın üstündeki dikey çizgiler aynı seans içerisinde düzeltilebilir. Üst dudağın orta kısmındaki burun ile birleştiği noktada yer alan belirgin filtrum adı verilen çizgi de işlem esnasında düzeltilebilmektedir. Dudak dolgusu işlemi ortalama 2 dakikada tamamlanabilmektedir. İşlem sonrasında ufak şişlikler ve morluklar kısa süreli olarak dudaklarınızda meydana gelebilir. Bu durum 3 ile 14 gün arasında düzelmektedir.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 . Tüm Hakları Saklıdır.