2020-2021 Sonbahar Kış Ayakkabı Modası

Yeni sezona yeni heyecanlarla başlanılan bu günlerde; 217 218 sonbahar-kış ayakkabı modası, podyumlardan sonra vitrinlerdeki yerini alarak moda severlerin beğenisine sunuluyor. Farklı materyal ve dizaynlardan oluşan ‘mix materyal’ trendi bu yıl yine zirvede. Popüler bir diğer trend ise kadife ayakkabı ve kadife Ankle botlar oluyor. Metalik akımının sonbahar/kış trendinde karşılığı metalik botlar yine oldukça gözde olacak…

Ayakkabı Modasından Trend Adayları

Postallar, çivi topuklar, sivri burun, rugan, süet, gibi çeşitli modeller ayakkabı tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Michael Kors imitasyon leopar baskılar ve Coach dore çıtçıt-tokalar kullandığı bilek üstü botlar ile sezon tasarımlarını sergiledi. Tasarımları ile göz kamaştıran modeller dikkatlerden kaçmıyor!

  • İlginç Kare Topuklar

Valentino, Missoni, Salvatore Ferragamo gibi elit markaların öncülüğünü yaptığı kare topuklara bu günlerde sıkça rastlayacağız. Ayakkabı trendlerinin en yaygını olacağını düşündüğümüz kare topuk modasında; alçak, yüksek, elegant stillerde modellerin çeşitliliği göz dolduruyor.

  • Kadife Ayakkabı Trendi

Yeni sezonda kadife kumaşı uzun bir aradan sonra dönüş yapıyor. Özellikle ayakkabı modellerinde sıklıkla göreceğimiz trend;  loafer, Ankle bot, topuklu çizme modellerinde baş rolde oynuyor.

  • Şık Sivri Burun Ayakkabılar

Rahatlığı tartışılsa da şıklığı ile vazgeçilmez sivri burunlu ayakkabı ve çizmeler 217/18 Sonbahar/Kış modasına tekrar giriş yapıyor. Modern tasarımlı Western stili çizmeler, Emilio Pucci, Wang, Michael Kors imzalı sivri burun modeller, şıklığından ödün vermeyenleri hedefliyor.

  • Çorapla Giyilen Ayakkabılar

Özellikle açık topuklu ayakkabılar, stilettolar ile (çok şık) çorap giymek yeni bir trend. Pek karşılık bulacağa benzemiyorsa da podyumlarda sıklıkla sergilendi.

  • Süet Ayakkabılar / Botlar

Phillip Lim, Alexaner Wang kreasyonlarında süet materyalini bir hayli kullandı, Ayak bileğini saran egzotik stil modellerde bej ve krem renklerin ağırlığı hakim. Bağcıklı süet botların sade tasarımları yanında canlı renkleri ile ön plana çıktığı görülüyor.

 

Etiketler: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 . Tüm Hakları Saklıdır.